وقتی مهمان میرود!
در فرهنگ ایرانیِ سنتی وقتی مهمان تشریف میبرد فاز دوم فعالیت میزبان شروع میشود. مثلا اگر مهمان بچه کوچولوی کمی شیطون داشته باشد، باید وسایلی که به خاطر این بچه کوچولو استتار کردهاند دوباره به جایگاه اصلیشان بازگردانده شوند.
و اما قلمروی همیشگیِ ما بانوان گرامی: آشپزخانه و جابجا کردن غذاهای اضافی، سالادها و میوهها. ایکاش میشد غذا به اندازه تهیه میشد؛ میوه به تعداد؛ همه چیز اندازه و میزان؛ فوقش به اندازه دو نفر اضافه باشد!
اما متاسفانه چون ما ایرانیها در تعارف زبانزد جهان هستیم، در خصوص سفره و غذا هم تعارف میکنیم. خلاصه نتیجهاش میشود یک عالمه غذای فریزری و میوههای تابستانی که زود هم خراب میشوند و اسراف رخ میدهد؛ همان چیزی که خدا را خوش نمیآید.
پ.ن: اگر من نزدیک خانواده خودم یا همسرم بودم، فاز آشپزخانه کمتر اذیتم میکرد.
و یا اگر خانواده ضعیفی را میشناختم حتما غذاها را به بهترین شکل بسته بندی و تقدیمشان میکردم. اما افسوس و صد افسوس